Μετάβαση στο περιεχόμενο
Bison logo

Super Glue Liquid

EAN: 8710439113722Στοιχείο αρ.: 6306144
Εξαιρετικά γρήγορη και ισχυρή κόλλα στιγμής, εισχωρεί στις μικρότερες γωνίες και τους αρμούς.
  • Εξαιρετικά γρήγορη και ισχυρή.
  • Εισχωρεί στις μικρότερες γωνίες και τους αρμούς.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Εξαιρετικά γρήγορη και ισχυρή.
  • Εισχωρεί στις μικρότερες γωνίες και τους αρμούς.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Ιδανικο Για:

Ιδανική για κόλληση μικρών περιοχών (δεν είναι κατάλληλη για κόλληση μεγάλης έκτασης). Κόλλες πολλών πλαστικών όπως άκαμπτο PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο), ABS (ακρυλονιτρίλιο-βουταδιένιο-στυρένιο, στυρόλιο ανθεκτικό σε κρούσεις), PS (πολυστερένιο), ακρυλική ρητίνη (Plexiglas®), πολυανθρακικό (Makrolon®), φαινολικές ρητίνες (Bakelite®) , μέταλλα (π.χ. χάλυβας, σίδηρος, ελαφρά και βαρέα μέταλλα), πορσελάνη, κεραμικά, καουτσούκ και ξύλο. Μόνο εν μέρει κατάλληλο για γυαλί (σε μια χρονική περίοδο ο δεσμός γίνεται εύθραυστος, προκαλώντας την αποδυνάμωση του).

Δεν είναι κατάλληλο για:

Ακατάλληλο για PE, PP, ρητίνες σιλικόνης και καουτσούκ (Si), PTFE, Teflon®, φελιζόλ, υφάσματα και δερμάτινο ρουχισμό.

ΧΡΗΣΗ

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ

Συνθήκες εργασίας

Να μην χρησιμοποιείται σε θερμοκρασίες κάτω από +10°C. Η κόλλα ανταποκρίνεται βέλτιστα σε επίπεδο υγρασίας αέρα 50%-70%.

Απαιτήσεις επιφάνειας

Τα υλικά προς κόλληση πρέπει να είναι καθαρά, στεγνά, να μην έχουν σκόνη και λιπαρότητα και να εφαρμόζουν σωστά.

Προκαταρκτική επεξεργασία επιφανειών

Τυχόν σκόνη, λάδια, λίπη, κερί ή παράγοντες διαχωρισμού θα πρέπει να αφαιρούνται σχολαστικά από τις επιφάνειες που πρόκειται να κολληθούν. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να τρίψετε τα μέρη μερικές φορές με κατάλληλους διαλύτες, όπως ακετόνη (αν αυτό ενδείκνυται για το υλικό – πρώτα ελέγξτε!). Για τα μέταλλα και κράματα μετάλλων είναι συνήθως αρκετό να εκτραχύνετε την επιφάνεια, χρησιμοποιώντας σμυριδόχαρτο ή με τρίψιμο ή βούρτσισμα.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ

Οδηγίες χρήσης

Εφαρμόστε την κόλλα απευθείας από το σωλήνα, χρησιμοποιώντας το ακροφύσιο με όσο το δυνατόν πιο λεπτή επιφάνεια κόλλας στη μία πλευρά (πάρα πολύ κόλλα επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία σκλήρυνσης!). Ανάλογα με την εφαρμοζόμενη ποσότητα κόλλας και το υλικό, η κόλλα πολυμερίζεται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα σε συνθετική ρητίνη και συνδέει τα δύο μέρη πολύ δυνατά. Όταν κολλάτε σε χαμηλή υγρασία, ο χρόνος ωρίμανσης μπορεί να μειωθεί με σύντομη αναπνοή σε ένα από τα εξαρτήματα που πρόκειται να συναρμολογηθούν. Τα καλύτερα αποτελέσματα συγκόλλησης επιτυγχάνονται σε θερμοκρασία δωματίου. Οι βασικές επιφάνειες αντίδρασης επιταχύνουν τη σκλήρυνση της κόλλας, οι αντιδρώσες επιφάνειες (π.χ. ξύλο, κεραμικά, πορσελάνη, δέρμα) επιβραδύνουν τη λειτουργία τους. Μετά τη χρήση, καθαρίστε το ακροφύσιο με πανί και κλείστε τον σωλήνα βιδώνοντας καλά το καπάκι.

Συμβουλή

Εάν το δέρμα κολλήσει, μουλιάστε όσο το δυνατόν περισσότερο με ζεστό σαπουνόνερο και σπρώξτε προσεκτικά χωρίς να χρησιμοποιήσετε δύναμη. Ενυδατώστε την επιδερμίδα μετά. Μια άλλη δυνατότητα είναι να τρίβετε τα δάχτυλα σε ζεστό νερό και να πιέσετε μεταξύ τους ένα συνδετήρα ή ένα καλώδιο. Μετά από λίγο καιρό τα δάχτυλα μπορούν να χωριστούν. Οι πληγείσες περιοχές μπορούν επίσης να υποβληθούν σε άμεση αγωγή με αφαίρεση ακετόνης . Καθώς οι οργανικοί διαλύτες απομακρύνουν επίσης το γράσο, συνιστούμε την εφαρμογή κρέμας για τα χέρια στη συνέχεια. Αν παραμείνουν τυχόν σημεία κόλλας, αυτά μπορούν να καθαριστούν με ελαφρόπετρα. Σε περίπτωση ψεκασμού του προϊόντος στα μάτια ή στο στόμα, τα μάτια ή το στόμα πρέπει να διατηρούνται ανοιχτά και να ξεπλένονται με άφθονο νερό. Εάν είναι απαραίτητο, ζητήστε ιατρική συμβουλή. Λόγω των ιδιαίτερων αναθυμιάσεων που δημιουργούνται από τις κυανοακρυλικές συγκολλητικές ουσίες, συνιστάτε να αερίζετε καλά τους χώρους όταν χρησιμοποιείτε σχετικά μεγάλες ποσότητες.

Σημεία προσοχής

Προσοχή: Η Super Glue περιέχει κυανοακρυλικό. Επικίνδυνο: Κολλάει το δέρμα και τα μάτια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Να φυλάσσετε μακριά από παιδιά. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος. Εάν χρειάζεστε ιατρική συμβουλή, έχετε μαζί σας το δοχείο ή την ετικέτα του προϊόντος. Αποφύγετε την αναπνοή ατμών. ΕΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ: Ξεπλύνετε προσεκτικά με νερό για αρκετά λεπτά. Αφαιρέστε τους φακούς επαφής, εάν υπάρχουν και είναι εύκολο να το κάνετε. Συνεχίστε να ξεπλένετε.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ

Λεκέδες/υπολείμματα

Σκουπίστε αμέσως την περίσσεια κόλλας με ένα στεγνό πανί. Μετά τη σκλήρυνση, το υπόλειμμα κόλλας είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί. Η ακετόνη θα διαλύσει την κόλλα αλλά πολύ αργά (ελέγξτε την καταλληλότητα).

Συνθήκες αποθήκευσης

Φυλάσσετε σε στεγνό, δροσερό μέρος, όπου δεν υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού πάγου. Η αποθήκευση σε θερμοκρασία κάτω από +5°C (στο ψυγείο) διασφαλίζει μέγιστη διάρκεια διατήρησης.

Τεκμηρίωση

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ