Μετάβαση στο περιεχόμενο
Bison logo

Silicone High Temp

EAN: 8710439137643Στοιχείο αρ.: 6303182
Ανθεκτική στη θερμότητα στεγανοποιητική σιλικόνη για συναρμογή και στεγανοποίηση ενώσεων που εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες. Αντοχή στη θερμότητα: μέγ. 300°C.
  • Ανθεκτικό στη θερμότητα έως 260°C, αφού σταθεροποιηθεί πλήρως και έως τους 300°C προσωρινά (για περίπου 1 ώρα)
  • Εύκολη εφαρμογή
  • Δεν επιδέχεται βαφή
  • Το στεγανοποιητικό ενδέχεται να διασταλεί κατά την επαφή με λίπος, λάδι, ψυκτικό ή καύσιμα.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Ανθεκτικό στη θερμότητα έως 260°C, αφού σταθεροποιηθεί πλήρως και έως τους 300°C προσωρινά (για περίπου 1 ώρα)
  • Εύκολη εφαρμογή
  • Δεν επιδέχεται βαφή
  • Το στεγανοποιητικό ενδέχεται να διασταλεί κατά την επαφή με λίπος, λάδι, ψυκτικό ή καύσιμα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Ιδανικο Για:

Κατάλληλη για τη συναρμογή και τη στεγανοποίηση αρμών, ραφών και ρωγμών σε μέρη όπου απαιτείται υψηλή αντοχή στη θερμότητα. Κολλά πολύ καλά γυαλί, το σμάλτο, τα πλακίδια, τα εφυαλωμένα κεραμικά και στα λεία μέταλλα. Ιδανική για τη συναρμογή και στεγανοποίηση των παραθύρων πόρτας φούρνων και φούρνων μικροκυμάτων, των ακμών γύρω από τις (κεραμικές) εστίες, των αγωγών θέρμανσης, των καπνοδόχων, των θερμοπροστατευτικών για το τζάκι (είναι επίσης κατάλληλη σε ρευστή μορφή για εφαρμογές στην αυτοκινητοβιομηχανία).

Δεν είναι κατάλληλο για:

Ακατάλληλο για εφαρμογές στις οποίες το προϊόν έρχεται σε άμεση επαφή με βενζίνη, ντίζελ και καύσιμα για τζετ.

ΧΡΗΣΗ

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ

Συνθήκες εργασίας

Εφαρμόστε μόνο σε θερμοκρασίες μεταξύ +5°C και +40°C.

Απαιτήσεις επιφάνειας

Βεβαιωθείτε ότι οι ενώσεις είναι καθαρές, στεγνές, χωρίς σκόνη, σκουριά και λιπαρότητα. Τα απορροφητικά υποστρώματα και τα συνθετικά υλικά πρέπει να υποβάλλονται σε προ-επεξεργασία με το αστάρι σιλικόνης BISON Silicone Primer.

Προκαταρκτική επεξεργασία επιφανειών

Για καλύτερα αποτελέσματα, καλύψτε τα άκρα των ενώσεων με ταινία κάλυψης. Αν χρειάζεται, αποφύγετε την συγκόλληση τριών όψεων γεμίζοντας την ένωση με αφρώδες κορδόνι υποστήριξης σφράγισης αρμών ή μια στρώση πολυαιθυλενίου.

Εργαλεία

Χρησιμοποιήστε το Power Pistol για να εφαρμόσετε το περιεχόμενο της φύσιγγας και το πολυεργαλείο Multi Tool για να ανοίξετε τη φύσιγγα και να λειάνετε το στεγανοποιητικό.

Κάλυψη

1 φυσίγγιο για περ. 1,5 m (ανάλογα με τη διάμετρο του αρμού).

ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ

Διαχείριση / προετοιμασία φύσιγγας

Βιδώστε το πώμα στο σωληνάριο και τρυπήστε τη μεμβράνη του σωληναρίου συστρέφοντας το μυτερό άκρο στο επάνω μέρος του πώματος. Βιδώστε το πλαστικό ρύγχος στο σωληνάριο και κόψτε διαγώνια.

Οδηγίες χρήσης

Διοχετεύστε στεγανοποιητικό ομοιόμορφα και αργά μέσα στον αρμό. Εξομαλύνετε αμέσως με το δάχτυλο και σαπουνόνερο. Για την κόλληση, ενώστε τα μέρη εντός 5 λεπτών. Μετά από περ. 5 λεπτά, θα δημιουργηθεί κρούστα. Το BISON High Temp επιτυγχάνει στην υψηλή του θερμική αντοχή, αφού έχει σκληρυνθεί πλήρως. Η σκλήρυνση μπορεί να επιταχυνθεί, θερμαίνοντας το στεγανοποιητικό στους 150°C, το μέγιστο.

Σημεία προσοχής

Η σιλικόνη στερεοποιείται με τη βοήθεια της υγρασίας. Επομένως, η επαφή με την υγρασία της ατμόσφαιρας είναι απαραίτητη για τη στερεοποίηση.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ

Λεκέδες/υπολείμματα

Αφαιρέστε φρέσκα υπολείμματα αμέσως με νέφτι (white spirit). Το ξεραμένο στεγανοποιητικό μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με μηχανικά μέσα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Φυλάξτε σε σωστά σφραγισμένη συσκευασία σε στεγνό μέρος, σε θερμοκρασία από +5°C έως +25°C.

Τεκμηρίωση

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ