Μετάβαση στο περιεχόμενο
Bison logo

Fireplace Sealant

EAN: 8710439176154Στοιχείο αρ.: 1832020
Πυράντοχο στεγανοποιητικό για επισκευές και στεγανοποιήσεις σε τζάκια, καυστήρες πολλαπλής λειτουργίας, σόμπες και καμινάδες. Είναι κατάλληλο επίσης για τη συναρμογή και στεγανοποίηση χτιστών ψησταριών από μπετόν. Ανθεκτικό στη θερμότητα έως τους 1250°C. Κατάλληλο και για την προσωρινή στεγανοποίηση των συστημάτων εξάτμισης αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας. Κολλά σε μέταλλο, πέτρα και σκυρόδεμα.
  • Ανθεκτικό στη θερμότητα έως και 1250°C
  • Σχηματίζει ανθεκτικές ενώσεις
  • Πυράντοχη στεγανοποίηση

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Ανθεκτικό στη θερμότητα έως και 1250°C
  • Σχηματίζει ανθεκτικές ενώσεις
  • Πυράντοχη στεγανοποίηση

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Ιδανικο Για:

Κατάλληλο για την επισκευή και στεγανοποίηση ρωγμών, αρμών και ενώσεων σε τζάκια, καυστήρες πολλαπλής λειτουργίας, σόμπες και καμινάδες, καθώς και για τη συναρμογή και στεγανοποίηση τζακιών και χτιστών ψησταριών από μπετόν. Είναι επίσης κατάλληλο για την προσωρινή στεγανοποίηση των συστημάτων εξάτμισης αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας. Κολλά σε μέταλλο, πέτρα και σκυρόδεμα.

Δεν είναι κατάλληλο για:

Ακατάλληλο για συστήματα κεντρικής θέρμανσης και σωληνώσεις αερίου.

ΧΡΗΣΗ

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ

Συνθήκες εργασίας

Εφαρμόστε μόνο σε θερμοκρασίες μεταξύ +5°C και +40°C.

Απαιτήσεις επιφάνειας

Η επιφάνεια πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή, χωρίς σκόνη, σκουριά, βαφή και λιπαρότητα.

Προκαταρκτική επεξεργασία επιφανειών

Απομακρύνετε τη λιπαρότητα από τα μεταλλικά τμήματα με το BISON Degreaser ή ακετόνη. Σε περίπτωση εφαρμογής σε πορώδεις επιφάνειες, υγράνετε ελαφρά την επιφάνεια με νερό.

Εργαλεία

Χρησιμοποιήστε το Power Pistol για να εφαρμόσετε το περιεχόμενο της φύσιγγας και το πολυεργαλείο Multi Tool για να ανοίξετε τη φύσιγγα και να λειάνετε το στεγανοποιητικό.

Κάλυψη

Το περιεχόμενο επαρκεί για ένωση μήκους 8 έως 15 m περίπου (ανάλογα με τη διάμετρο της ένωσης).

ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ

Διαχείριση / προετοιμασία φύσιγγας

Χρησιμοποιήστε ένα πιστόλι σιλικόνης για να χειριστείτε τη φύσιγγα. Ανοίξτε τη φύσιγγα κόβοντας το πλαστικό στόμιο στην επάνω πλευρά του σπειρώματος με ένα αιχμηρό μαχαίρι. Βιδώστε το ακροφύσιο και κόψτε το στο επιθυμητό πλάτος.

Οδηγίες χρήσης

Πριν εφαρμόσετε το στεγανοποιητικό, υγράνετε ελαφρά την ένωση με νερό. Γεμίστε ομοιόμορφα την ένωση με το στεγανοποιητικό και απλώστε αμέσως με μια υγρή σπάτουλα. Αφήστε να στεγνώσει για 24 ώρες τουλάχιστον. Κατόπιν, θερμάνετε προσεκτικά μέχρι να στεγνώσει πλήρως το στεγανοποιητικό. Στα συστήματα εξάτμισης, απλώστε πρώτα μια στρώση στεγανοποιητικού, εφαρμόστε ένα κομμάτι υαλοΰφασμα και καλύψτε ξανά με στεγανοποιητικό. Αφήστε να στεγνώσει για 24 ώρες τουλάχιστον. Αφαιρέστε τα υπολείμματα στεγανοποιητικού αμέσως με νερό.

Σημεία προσοχής

Τυχόν θέρμανση στεγανοποιητικού που δεν έχει ακόμη στερεοποιηθεί πλήρως ενδέχεται να οδηγήσει σε ρωγμές ή ακόμη και σε θρυμματισμό του στεγανοποιητικού. Αφού περάσει λίγη ώρα, θα σχηματιστεί μια υγρή κρούστα στο στεγανοποιητικό, η οποία ωστόσο δεν επηρεάζει τις ιδιότητες του στεγανοποιητικού.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ

Λεκέδες/υπολείμματα

Αφαιρέστε τα υγρά υπολείμματα αμέσως με νερό. Τα ξεραμένα υπολείμματα μπορούν να αφαιρεθούν μόνο με μηχανικά μέσα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Φυλάξτε σε σωστά σφραγισμένη συσκευασία σε στεγνό μέρος, σε θερμοκρασία από +5°C έως +25°C.

Τεκμηρίωση

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ